Ideeënbus

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning/ Slimmere zorg. Door de decentralisatie per 2015 is de WMO de verantwoordelijkheid van de gemeente geworden en dit brengt een uitdaging met zich mee. Hoe kunnen wij als gemeente burgers langer comfortabel zelfstandig thuis laten wonen. Slimmere Zorg is opgestart om innovatie binnen de WMO vorm te geven.

De realisatie van Het Slimste Huis Alkmaar is vooral bedoeld om de verschillende mogelijkheden die er zijn om een slimme woning te realiseren te beleven. Dat hoeft niet perse duur te zijn: soms is een
slimme, kleine aanpassing het antwoord op een groot probleem. In de woning worden diverse oplossingen gedemonstreerd. Uiteindelijk hopen we hierdoor burgers in beweging te krijgen om middels techniek langer zelfstandig te kunnen blijven.

Activiteiten
Rondleidingen, open dagen, themabijeenkomsten, vergaderingen en bijeenkomsten.

Resultaat of effect tot nu toe
Toenemende belangstelling vanuit diverse hoeken. Meer bekendheid van technische mogelijkheden en versterking van de samenwerking tussen verschillende partijen rondom zelfstandig thuis wonen.

Borging
De locatie van Het Slimste Huis is in ieder geval voor vijf jaar.

Financiering
Gemeente Alkmaar / Investering Smart Homes. De gemeente voorziet in huisvesting en is de opdrachtgever. Smart Homes exploiteert Het Slimste Huis.


 

Meer informatie


Contactpersoon

Corien van Berlo
Coördinator Slimste Huis

Rik Wisselink
Beleidsmedewerker innovatie Alkmaar

Projectinformatie

  • Looptijd:
  • 5 jaar (2014-2019)
  • Doelgroep(en):
  • Alle geïnteresseerden werkzaam in of betrokken bij dit onderwerp 
  • Regio of gemeente:
  • Regio Alkmaar

 

Cookies Disclaimer Contact