Ideeënbus

'Lekker leven doe je samen!' is een initiatief waarbij de gemeenten vanuit een praktische aanpak, relevante partijen in Noord-Holland Noord willen verenigen om de slogan: "Lekker leven doe je samen in Noord-Holland Noord!" werkelijkheid te laten worden.

'Lekker leven doe je samen' heeft als uitgangspunten:

  • Elkaar versterken en inspireren, zowel de gemeenten onderling, de (publieke) zorg en het bedrijfsleven.
  • Nieuwe initiatieven initiëren en verspreiden.
  • Kennis en ervaringen delen.
  • Gezamenlijk subsidie aanvragen voor externe cofinanciering.

De kracht van de regio NHN benutten voor zaken waar de lokale benadering te klein voor is, kan helpen om de gemeentelijke inspanningen meer te laten renderen. De transitie en transformatie versterken de verantwoordelijkheid, maar leggen ook grote druk op de middelen. Het ontwikkelen van nieuw beleid moet naast verbetering van de effectiviteit dan ook leiden tot een efficiëntere inzet van bestaande middelen. Er is dus alle reden om gericht en strategisch in te zetten op subsidieverwerving die het bestaande beleid kan versterken en nieuw beleid kan stimuleren.

Bekijk het rompdocument.

Bekijk het jaarplan van 2017-2018.

Lekker leven doen wij samen!

Overkoepelende kennis en ervaring genereren;  en dan dit toepassen op de lokale situatie, zoals gemeentelijk, in de wijk of in een dorpskern.  Maar ook omgekeerd: lokaal opgedane ervaring in breder verband uitrollen of onderzoeken.

Vanuit onderstaande 17 deelnemende gemeentes in de regio Noord-Holland Noord: AlkmaarBergenCastricumDen HelderDrechterlandEnkhuizenHeerhugowaardHeilooHollands KroonHoornKoggenlandLangedijkMedemblikOpmeerSchagenStede Broec en Texel.

Samenwerkende organisaties | Preventie platform NHN: GGD Hollands NoordenGGZ Noord-Holland NoordOmringSportservice Noord-HollandWonenplus Noord-Holland en ZONH

Samenstelling werk- en stuurgroep

Stuurgroep: Tjitske Biersteker (regio Kop van NH), Win Bijman (regio West-Friesland), Yolan Koster (regio Alkmaar), Angelique Schuitemaker (Preventie Platform NHN), Elle Struijf (verbinder - GGD Hollands Noorden) en Edward John Paulina (GGD Hollands Noorden).

Werkgroep: Kelly Oudshoorn (regio Kop van NH), Henk Jan Jansen (subsidie adviseur gemeente Heerhugowaard), Rene Doodeman  (regio West-Friesland), Ria Späth (Regio Alkmaar), Will Molenaar (ZONH), Carla Rinkel (InHolland), Elle Struijf (verbinder - GGD Hollands Noorden) en Anneke van Doorn (Communicatieadviseur GGD Hollands Noorden).

Bron foto: Egmond Wandel Marathon  van Le Champion

Cookies Disclaimer Contact